Ms. N00b

Badjävlar.

Posted in Uncategorized by msn00b on 02 december 2010

Aftonbladets artikel om ”hajattacken” i Sharm-El-Sheik…alltså var börjar man..?

Sharm-El-Sheik är ett dykparadis; först och främst eftersom de fantastiska korallreven bjuder på ett, i särklass, varierat marint  djurliv. Särskilt populärt är Sharm-El-Sheik’s ”shark reef” som ligger i Ras Mohammed National Park.

Och så blir folk förvånade när det finns något i vattnet som inte är fluffigt, gjort av plast och märkt med en fucking Mc Donalds logga?

Som om det vore en mänsklig rättighet att känna sig trygg från naturens påverkan var som helst. Som om havet inte skall få vara just ett hav utan en lite större, salt pool försedd med sandstrand? Som om det vore hajens fel att människor förolyckats. Som om den vore en brottsling som betett sig illa och borde straffas, som om den borde vetat att eftersom den  har en massa tänder så är den, till skillnad från Nemofiskar, inte ”söt” och därför skall den jagas ner. Som om det vore säkrare i havet då.

Åker du till en ort som är känd för sitt spektakulära naturliv, bli då för fan inte förvånad när det faktiskt finns natur där.

Herrejävlagud vilka idioter det finns.

 

Och dummast av alla är de som inte inser att den egyptiska myndighetens hantering av den här händelsen innebär att hajar kommer masslaktas. För Egypten överlever inte utan turister och man kommer inte kunna riskera den dåliga publicitet som ett badförbud innebär.

 

 

 

 

Annonser

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. /K said, on 03 december 2010 at 9:19 f m

  Tror inte hajar fattar det där med att dom dödas för att dom gett sig på människor…lite som att slå på nån som inte är med i matchen. Och Vi är i DERAS miljö, så take it or leave it. Såg att dom dessutom fick tag på fel haj, så nu startar jakten igen…. *mår illa*

  • msn00b said, on 06 december 2010 at 4:11 e m

   jo jag mår också illa :-/

 2. Ninde said, on 06 december 2010 at 11:25 f m

  Men suck. Kan de inte dämma upp en liten plasklagoon med med konstgjort rev och slänga in några Nemofirrar som turister av den där kalibern kan leka med istället?

  Och precis som du påpekar så blir alla jättehysteriska och ska ha ihjäl hajar. Lite lustig logik när det torde vara betydligt högre risk att knalla runt som turist på fel ställe på land i Egypten än det är under vattnet.

  • msn00b said, on 06 december 2010 at 4:11 e m

   ja! Mina tankar i ett nötskal!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: