Ms. N00b

Och whatever happened to att ”vända andra kinden till”?

Posted in Uncategorized by msn00b on 07 augusti 2010
 • Ni skall vara helgade åt mig, ty jag, Herren, är helig, och jag har avskilt er från andra folk för att ni skall tillhöra mig. En man eller en kvinna som har en ande från en död eller en spådomsande i sig skall straffas med döden. Man skall stena dem, skulden för deras död är deras egen. (3 Mos 20:26-27)
 • Herren talade till Mose: Mannen som förbannat skall föras utanför lägret. Alla som har hört orden skall lägga händerna på hans huvud, och hela menigheten skall stena honom. (3 Mos 24:13-14)
 • Var och en som smädar Herrens namn skall straffas med döden, hela menigheten skall stena honom. Den som smädar Namnet, han må vara invandrare eller infödd, skall dödas. (3 Mos 24:16)
 • Medan nu Israels barn var i öknen, ertappades en man med att samla ihop ved på sabbatsdagen. Och de som ertappade honom med att samla ihop ved förde honom inför Mose och Aron och hela menigheten. Och då det inte var bestämt vad som borde göras med honom, satte de honom i förvar. Och Herren sade till Mose: ”Mannen skall straffas med döden. Hela menigheten skall stena honom utanför lägret.” Då förde hela menigheten ut honom utanför lägret och stenade honom till döds, som Herren hade befallt Mose. (4 Mos 15:32-36)
 • Om en son är trotsig och upprorisk och inte lyder sin far och mor, inte ens när de tuktat honom, skall de ta honom med sig och föra honom till de äldste i staden, till hemstadens port. De skall säga till stadens äldste: ”Det här är vår son, han är trotsig och upprorisk och lyder oss inte, han bara festar och super.” Då skall alla männen i staden stena honom till döds. Du skall utrota det onda ur folket. Hela Israels folk skall känna fruktan när de får höra talas om detta. (5 Mos 21:18-21)
 • Men om anklagelsen är riktig och det inte finns något bevis på att flickan var oskuld, skall flickan hämtas ut från sin fars hus, och utanför dörren skall männen i staden stena henne till döds, eftersom hon genom att hora i sin fars hus har gjort vad som är en vettlöshet i Israel. Du skall utrota det onda ur folket. (5 Mos 22:20-21)
 • Om en orörd flicka är trolovad med en man och en annan man träffar henne i staden och ligger med henne där, skall ni föra ut båda till stadsporten och stena dem till döds, flickan därför att hon inte ropade på hjälp inne i staden, och mannen därför att han lägrade en annans kvinna. Du skall utrota det onda ur folket. (5 Mos 22:23-24)
 • Därför skall jag samla alla de älskare som har njutit din gunst, vare sig du tyckt om dem eller inte. Från alla håll skall jag samla dem, och jag skall blotta ditt sköte för dem, så att de ser dig i all din nakenhet. Jag skall döma dig som man dömer äktenskapsbryterskor och mörderskor. Du skall få känna av min vrede och min svartsjuka. Jag skall prisge dig åt dem, och de skall rasera din offerhöjd och jämna dina kullar med marken. De skall slita av dig kläderna och ta dina praktfulla smycken, tills du ligger där alldeles naken. De skall båda upp en skara mot dig, som skall stena dig och stycka dig med sina svärd och bränna ner dina hus. De skall verkställa domen över dig i många kvinnors åsyn. Jag skall göra slut på ditt horande, och du skall inte längre ge några gåvor. (Hes 16:37-41)
 • Så säger Herren Gud: Båda upp en skara mot dem och utlämna dem åt skräck och plundring. Skaran skall stena dem och stympa dem med sina svärd, döda deras söner och döttrar och bränna ner deras hus. (Hes 23:46-47)

Kärleksreligion mitt arsle.

Annonser

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Anna said, on 07 augusti 2010 at 10:38 f m

  http://www.thebricktestament.com/ Mycket läsvärd sida =) Bibeln illustrerad med legofigurer. Biten om ”the law” är extra kul, där lär man sig hur man ska göra med homosexuella (slå ihjäl såklart), män som har sex med menstruerande kvinnor (offra fåglar som botgöring), lata söner (stena) med mera. =) gamkul!

  Jesus har några underliga åsikter om kärlek: http://www.thebricktestament.com/the_teachings_of_jesus/on_love/lk06_35.html

 2. Swede said, on 10 augusti 2010 at 8:31 f m

  hej gumman
  jag kommer till Köpenhamn om 9 dagar
  planerar att komma till Malmö på torsdag och kanske fredag också…
  vicket som!
  Vill jättegärna träffa dig!
  Jag har samma telefon nummer… det har inte du… provade att ringa senast jag var i Malmö!
  Har numera flickvän i Köpenhamn, och framtida affärsplaner i Malmö….

  hm, och svara gärna i kommentar på min blogg… så att jag vet att du svarat… om du vill ses assååå

 3. plasmider said, on 10 augusti 2010 at 12:27 e m

  Kärlek var det ja… Han som skrev ner dom där orden från gud, är det någon som vet vad han gick på ? Jag känner igen beteendet från vissa knarkare som varit på avtändning. Skillnaden är ju att dom inte predikar guds ord… eller… Tja, jävligt svårt att veta skillnaden där.
  Kanske är så att den som blir stenad som ska vända andra kinden till så att dom kristna kommer till och träffar även där med sina stenar.
  Inget gudsdyrkande folk där inte, dom verkar mer förtjusta i sina stenar.

 4. branderudanders said, on 03 september 2010 at 10:06 e m

  Det går att bevisa existensen av en Ordnad och Intelligent Skapare – med formell logik baserat på vetenskapliga premisser [ingen pseudovetenskap] – samt att Skaparens Instruktioner finns i ”Moseböckerna” och att Dennes syfte med mänskligheten är att de ska praktisera de Instruktionerna. [Klicka på påståendet för belägg.]

  Om du inte tror på en Skapare så är din moral endast din subjektiva uppfattning och du kan inte göra några objektiva moraliska fördömanden av andra.

  De handlingar, som ger dödsstraff i Moseböckerna, är moraliskt förkastliga. Personerna bröt medvetet mot direktiven i Moseböckerna och vägrade att vända om. Skaparen är god, kärleksfull och rättfärdig. Han tolererar således inte att människor gör uppror mot Hans Instruktioner.

  Anders Branderud


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: