Ms. N00b

Avskaffa dinosaurierna! They eat ppl!

Posted in fildelning, politik, Uncategorized by msn00b on 19 juli 2010

Sverige;

Landet där vi avgiftsbeläggs för brott vi potentiellt kan tänkas begå omutifallatteventuelltmöjligenkanske. En form av krispaket betalt av dig och mig varje gång vi köper en dator. De uttrycker sig ju så smidigt; att det minsann bara gäller ”inspelningsbara hårddiskar” jomentjena. Alla hårddiskar är ”inspelningsbara” eftersom hela syftet är att kunna lagra information, även om just ordet inspelningsbara får åtminstone mig att transporteras tillbaka till tidigt 80-tal.  Och nej för i HELVETE vad jag inte tycker att det är rimligt att jag skall betala en avgift som skall skydda upphovsmän i det fall jag skulle få för mig att ladda ner upphovsrättsskyddat material när det inte finns något som helst belägg för att jag kommer göra det.

Lite tillspetsat skulle man ju till och med kunna tänka sig att jag, genom att då ha betalt den här ”omutifallatt upphovsrättsmannen(kvinnan?) förlorar inkomst på grund av att jag laddar ner upphovsrättsskyddat material avgiften”, faktiskt rimligtvis även har köpt mig rättigheten att göra just det. För om det inte är fråga om någon form av köpeförhållande, att jag får något för de här pengarna, är jag ju per definition ålagd en bot för ett brott jag inte ens är misstänkt för. Eller är det tänkt att det i sig bara är kriminella som köper hårddiskar, USB.minnen, CD-ROM skivor och kassettband och därför är det liksom ok att utmäta straff utan vare sig delgivning av misstanke eller domstolsföreläggande?

. Jag skulle faktiskt vilja påstå att det är här skivbolagens nya affärsidé ligger, nu när artisterna inte egentligen behöver dem för att kunna distribuera och marknadsföra sin musik längre. Skivbolagen kan helt enkelt luta sig tillbaka och ta straffavgifter från folk omutifallatt de skulle få för sig att begå ett brott. Att ytterligare studier faktiskt visar på fildelningens positiva effekter för försäljningen och att en ledladdad skiva int på något vis motsvarar en förlorad försäljning av samma skiva, och att både film- och skivbranschen slår kassarekord år efter år, det bortses det liksom gärna ifrån. Praktiskt, inte sant?

Nu skall jag gå och skälla ut någon. Omutifallatt de skulle få för sig att säga något dumt till mig vid senare tillfälle. Eller varför inte kräva någon på skadestånd? Omutifall att de någon gång skulle få för sig att slå mig menar jag? Det är ju uppenbarligen ett vedertaget, logiskt resonemang nuförtiden.

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Urslian said, on 19 juli 2010 at 12:16 e m

    Jag kommer börja sälja min musik online om några veckor. Copysweden kommer få räknningar från mig för alla backtrack-avgifter jag betalt på alla skivor jag bränner när jag skall testa ljuden i högtalarna. 10 år gånger 3 skivor per dag gånger kassettavgiften är Copysweden skyldiga mig. Tror ni jag kommer tvingas ta dem till domstol eller erkänner de sin överträdelse direkt och betalar?

  2. msn00b said, on 19 juli 2010 at 2:03 e m

    Glöm för all del inte att dessutom fakturera dem för den fildelning av din faktura som de gör sig skyldiga till när de för in fakturan i sitt bokföringssytem 😛


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: