Ms. N00b

Lider Jan Guillou av tunnelseende?

Posted in Uncategorized by msn00b on 25 april 2010

För en gångs skull så måst jag säga att jag i mångt och mycket tycker att Jan Guillou har en poäng, att profitera på att koka ihop rena lögner om personer är fel, att det dessutom går att göra utan att någon kan anmäla en för förtal eftersom journalisters källor är skyddade i grundlagen varför en journalist heller aldrig kan bli föranlåten att bevisa att det överhuvudtaget fanns någon källa; att man inte bara hittade på alltihopa själv. Ptja, det är väl en olycklig användning av källskyddet men jag håller inte med honom om att detta skulle göra kändisar till någon form av oskyldiga offerlamm på offentlighetens altare. De här människorna har gjort karriär på attt bli omskrivna. De har ett direkt vinstintresse i att människor vill veta allt om dem så vi kanske inte skall vara alltför snabba med att göra dem till hjälplösa offer.

Däremot tycker jag att det är ganska roligt att Jan Guillou, i egenskap av kändis naturligtvis, vill slå värn om andra kändisars privatliv. Deras rätt till en privat sfär utan insyn.

Den privata sfären tyckte Jan nämligen inte var viktig alls när han propagerade för införandet av IPRED, dvs enskilda näringsidkares rätt att begära personuppgifter på människor som de tror kan ha begått ett upphovsrättsintrång. Något polisen alltid har kunnat göra, så varför enskilda näringsidkare inte bara kan göra en polisanmälan övergår mitt ringa förstånd… Men vet ni, jag tänker inte så mycket på det där som jag brukade, men om man gör det en stund. Tänker på att allt vi säger och gör via internet och i telefon lagras och gås igenom efterhand. Att det sparas kopior på allt.  Att kommersiella intressen har rätt att företa undersökningar om ens person, det är en ganska läskig tanke.

Integritetskränkande för kändisar och kanske i synnerhet mot prinsessan Madeleine?  Well try that emot att hela svenska folket har en gigantisk analprobe uppkörd av pappa staten.

Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: