Ms. N00b

Apropå det här med våldtäkter och kvinnohat

Posted in Uncategorized by msn00b on 25 mars 2010

Hur kommer det sig att man är så förbannat rädd för eventuella falskanklagelser gentemot män, men aldrig gentemot kvinnor?

Hur kommer det sig att vi aldrig någonsin är rädda för att falskanklaga en kvinna för att just falskanklaga?

När blev det modernt att se kvinnor som antagonister och män som offer? Vadan denna envetna jävla vilja att dela upp oss i män och kvinnor? Varför inte individer? Varför tillskriva ett helt kön en massa egenskaper? Det är ju för fan absurdt!

Och hur i helvete kommer det sig att det alltid kallas könsfrågor när det gäller problem som mest drabbar kvinnor och samhällsfrågor när det gäller sådant som drabbar män?

Vårt samhälle är varken jämlikt eller jämställt och vi behöver sluta naturalisera genusskillnader som uppkommer socialt och kulturellt med att hänvisa till kön och biologiska skillnader. Det ligger dessutom i vårt gemensamma intresse, för ja diskriminering är ett Damoklessvärd. Det slår åt bägge håll. Sålänge vi alla sitter fast i stagnerade könsroller så kommer män få svårare att få vårdnaden i vårdnadstvister och kvinnor ses som mindre trovärdiga i största allmänhet.

Och jag är så förbannat TRÖTT på att de enklaste sättet att fullkomligt osynliggöra en människa som råkar ha bröst är att börja dilla om hennes levnadsvanor. Who gives a shit om hon brukar ha korta kjolar? Hon kanske inte vill knulla ändå? Hell, jag går näck härhemma mest hela tiden det betyder knappast något annat än att jag är alldeles för lat för att klä på mig ordentligt.

Helt plötsligt förstår jag kvinnor som bär Niquab. Det omintetgör ju åtminstone hela problemet med ”utmanande klädsel”.

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ninde said, on 29 mars 2010 at 2:01 e m

    ”Hur kommer det sig att vi aldrig någonsin är rädda för att falskanklaga en kvinna för att just falskanklaga?” Där träffade du exakt problemets kärna. Svaret är förmodligen något i stil med att det är ”bara en kvinna” det handlar om..

  2. msn00b said, on 29 mars 2010 at 3:47 e m

    japp och genom att vi osynliggör att vanliga män kan bli våldtäktsmän bara genom en handling, utan att i övrigt vara monster så osynliggör vi dessutom deras offer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: