Ms. N00b

Jag är tydligen en miljöaktivist, vem hade trott det för tio år sedan?

Posted in Uncategorized by msn00b on 18 mars 2010

Ok long story short.

Jag blir alldeles matt i knäna av att tänka på hur mycket energi som går åt till att driva upp och frakta grönsaker till Sverige. Alltså inte exotisk frukt, utan just grönsaker, sånt vi kan odla själva. Så jag funderar på hur jag hade kunnat lösa det där själv på hemmafronten. Men tills dess att jag har det där huset med det där energisnåla växthuset jag planerar så får jag nöja mig med att försörja mig och A grönsaksmässigt bara på sommaren.

Men snälla snälla snälla ni, nu när det blir säsong för det, köp lokalproducerat i så hög mån som möjligt ok?  Köp hellre Ramlösa än Evian, det är en sådan enkel grej att göra så please?

Det var bara det.

Annonser

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. plasmider said, on 18 mars 2010 at 2:42 e m

  Ökej, det märks att vi pratar en del kanske… Kom upp i sommar och hjälp mej starta upp ett litet land så ska vi odla av bara fa… (inte svära, det gör inte fina flickor) fan jag är då ingen fin flicka! Gödsel, utrustning och plats finnes… Ta med dej energin och tålamodet så fixar jag dricka. Pöss

 2. msn00b said, on 18 mars 2010 at 5:20 e m

  jo, jag tänkte dessutm starta upp ett litet land i den stora trädgården på innergården till nya lägenheten (om jag får vill säga). Nothing fancy, lite tomater, lite sallad, kanske en jordgubbsplanta eller två typ.

 3. Anna said, on 18 mars 2010 at 5:57 e m

  Köp varken ramlösa eller evian – drick kranvatten eller skaffa möjligen en kolsyremaskin! =)

  Sparar in på platsen också.

 4. msn00b said, on 18 mars 2010 at 9:58 e m

  Ah klumpigt uttryckt av mig, jag menade i de fall man köper vatten på flaska, dvs om man är på stan och måste ha ngt att dricka. Annars håller jag naturligtvis med dig, jag försöker undvika att köpa flaskvatten av princip, det är ju ändå bättre kvalitet på det vatten vi har i kranen.

 5. Gabbi said, on 18 mars 2010 at 10:09 e m

  Kära Ms. Noob!
  Jag är också en miljöfåne, och jag köper lokalproducerat när jag kan (tomater från Burträsk är dyra, men vad fan…) jag köper mycket begagnat, lämnar in saker på återbruk, reser inte med flyg särskilt mycket (vilket begränsar mitt resande till den crappiga och illa underhållna Inlandsbanan från 1800-talet på vilken det tar 16 timmar att åka till Göteborg…) och jag cyklar hela året utom när det är galet mycket snö och galet många minusgrader (något det tyvärr är alldeles för ofta här).
  Jag blir varm i hjärtat av ditt engagemang. Du verkar vara en så rakt igenom klok kvinna.
  Hälsningar,
  Gabbi

 6. msn00b said, on 18 mars 2010 at 10:55 e m

  Gabbi – men shit, jag rodnar! Fina du, tack! Och vad glad jag blir över att vi är fler 🙂

 7. Ina said, on 20 mars 2010 at 5:57 e m

  Instämmer! Karln sorterar soporna, jag handlar uteslutande lokalproducerade mejeriprodukter (wapnö) året om samt grönsaker från kringliggande gårdar. Det känns BRA att göra det! Wapnö rekommenderar jag för övrigt som utflyktsmål =)

 8. msn00b said, on 20 mars 2010 at 6:37 e m

  Men visst gör det? Jo jag känner väl till Wapnö, det var i princip obligatoriskt uder min uppväxt att åka dit och om jag någonsin gifter mig så blir det i wapnö kyrka. Läs till exempel sägnen om vallgravsdöden här:
  http://www.vapnodalen.se/historia.html#6 :-p


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: