Ms. N00b

Förkylning, fika och skolk

Posted in Uncategorized by msn00b on 27 januari 2010

 

Vi fick besök igår av Svåger som vi träffar alldeles för sällan. Svåger hade varit på Viktigt Möte med Viktiga Människor. Svåger påpekade försynt att vi kanske inte borde kramas eftersom Viktiga Människor på Viktiga Möten tydligen varit förkylda. Men eftersom jag inte är så petig och tänker att vaffan förkylning får man väl ändå så kramades vi. Gott så.

Massor av apelsin, kaffe, macka och babbel senare så skiljdes vi åt. Svåger för att köra brum-brum och vi för att gå och träna.

HA!

Som om.

Vi sket i att träna. Det var det lätt värt för en mysig fika. Vi kramades i soffan istället, det gör vi också alldeles för sällan.

Hursomhelst. Idag när jag vaknade så kliade det i halsen och jag tänkte inte på Svåger för det var ju inte hans fel att muppiga människor smittat honom. Istället tänkte jag på de där Viktiga Människorna på det där Viktiga Mötet. Att de liksom måste tycka att de är väldigt mycket viktigare än andra människor. För varför går man annars till jobbet när man är sjuk? Jag menar; om man resonerar som att det är viktigare att dyka upp på jobbet  än att inte smitta ner alla andra så innebär ju det i en förlängning att det är viktigare att man själv är på plats än att någon annan kommer kunna vara det de/n kommande dagarna/veckan?

Funktionell rationalitet, inte substansiell.

I ett nötskal.

Annonser

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ninde said, on 28 januari 2010 at 11:52 f m

    Värst är det väl när Viktiga Människor förväntar sig beröm för sin ”duktighet” att släpa sig till jobbet för att under ett par synnerligen inneffektiva fredagstimmar se till att smitta ner resten av kontoret innan de med martyrmin drar hem för att vila upp sig under helgen. Perfect Attendance kallas det på mitt jobb…*mutter morr mutter*….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: