Ms. N00b

Dagens irritationsmoment – salt

Posted in Uncategorized by msn00b on 17 december 2009

 

Ponera att du bor i innerstaden. Ponera att det snöat.

Tydligen tycker då gatukontoret att det är en peachyfabulous jävla idé att salta hela jävla världen. Smaaaaart – NOT. Det stämmer förvisso att smälttemperaturen för isen sänks såtillvida att is inte bildas trots att det är nollgradigt ute, däremot går det inte att förhindra isbildning helt och hållet. Ett exempel på detta är att normalt havsvatten med en salinitet av ca 3,4% börjar frysa vid ca -1,9’C . Om vi då förutsätter att en normal vägsaltning är a) sporadisk b) Förrädisk eftersom du som bilförare aldrig kan veta var det är saltat. Om vi därtill lägger att normal vintertemperatur alltså går under fryspunkten även för saltat underlag ex idag när det är -4′ ute så blir saltningen ännu farligare eftersom de tidigare saltade partierna som varit vatten nu alltså blir glas hal jävla blankis. Saltning är med andra ord helt jävla meningslös! It’s not rocketscience ppl!

Varför inte grusa istället? Bättre för naturen, bättre för barnen, bättre för djuren inklusive hundtassar. Och för dig som skiter i djur, natur och barn – bättre för däcken och bilen eftersom salt leder till rost och torkar ut gummit slutsats – billigare för dig. Dessutom ser du var det är grusat vilket gör att du inte behöver fundera över om saltningen borde hålla för dagens temperatur eller inte.

Nu skall jag gå och köpa stövlar till min hund, för ja det är bättre med en scäfer som ser helt jävla gay ut än med en schäfer med frätskador mellan tårna av saltet alternativt svamp av för många tassavsköljningar per dag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: