Ms. N00b

God morgon.

Posted in Uncategorized by msn00b on 20 augusti 2009

Jag läser Aftonbladet över morgonkaffet och håller på att sätta första klunken i vrångstrupen.

För det första är det alltid lika spännande att minsta lilla kritik gentemot israelisk politik bemöts med argumentet ”det där är antisemitism!” men nu blir det alltså ännu roligare.

Nu den tjugonde augusti 2009 så har Aftonbladets journalister nämligen greppat att regeringens utrikes- och kommunikationspolitik innebär att yttrande- och pressfriheten inskränks.

Grattis, verkligen. Det där har bara hela bloggosfären skrikit sig hesa om i drygt två år nu under tiden som nämnda journalister skrivit löp efter löp om foliehattar och hysteriska konspirationsteoretiker som tror att något skulle rå på vår ”heliga demokratiska yttrandefrihet” att sagda yttrandefrihet såldes för snart fyra år sedan när Odell undertecknade överrenskommelsen om ”kommunikationstekniskt utbyte” mellan USA och Sverige verkar glömts bort. Men det såklart, sålänge inte pressens yttrandefrihet har inskränkts så kanske det inte känts så intressant? Nåja, welcome to the dark side, we have cookies.

Det skall bli oerhört intressant att se hur detta utvecklar sig. För nu måste regeringen göra något som nog helst hade undvikts, man måste göra ett officiellt ställningstagande. Råder yttrandefrihet eller ej?

Här och precis nu börjar debatten som kommer avgöra nästa val.

 

Annonser

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. dodgy said, on 20 augusti 2009 at 2:25 e m

  Länkar baby, länkar! :p

 2. Tobias said, on 03 september 2009 at 8:12 e m

  Fast hur det ska kunna avgöra nästa val, det förstår jag inte, eftersom alla partier dels tycker likadant i frågan, och dom dels inte har något val.

 3. msn00b said, on 03 september 2009 at 9:34 e m

  Förlåt Tobias, nu menar jag detta så snällt som det bara går.

  ”alla partier dels tycker likadant i frågan dels inte har något val”

  Är du full?

  Att partierna är högst oense i integritetsfrågor borde inte gått någon förbi de senaste två åren. Sittande partier är till stora delar ense, men det är en helt annan sak. Det var ingen slump att så många kvittades ut under FRA-röstningen. Att regeringen och riksdagen därtill tar sig friheten att bortse från lagar och bestämmelser (däribland vår egen grundlag och därtill FN’s konvention om mänskliga rättigheter (kap 12 & 19)) när de tycker att det känns bekvämt torde ingen heller ha missat.

  Tryckfrihet och yttrandefrihet påverkar oss medborgare i lika hög grad som journalister.
  Så jo, jag är hyfsat säker på, och hoppas innerligt att, dylika frågor kommer att spela en avgörande roll i kommande val. Jag tycker nämligen att demokrati där staten, inte medborgaren, är transparent är oerhört viktig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: