Ms. N00b

La Famiglia

Posted in politik, Privat, Trams by msn00b on 02 maj 2009

..samlades idag för att välkomna de senaste knoddarna i Svenska kyrkan. Jo faktiskt ni hörde rätt, jag gick i kyrkan (och varken jag eller A började brinna – who would have thought?).

Ett dop går ut på att man tar ungen och doppelidoppar den i lite vatten inne i ett kallt stenhus där det bor en gubbe som 99,9% av de samlade inte tror finns. Lite konstigt kan man tycka eftersom hela doppelidoppandet går ut på att gubben som ingen tror finns skall tro på att ungen finns.  Sedan sjunger man sånger som ingen är bekväm i, rabblar upp en trosbekännelse som nästan ingen lever efter och sean  går man ut därifrån och pratar inte om det som hände i stenhuset någonsin igen.

Vi har märkliga traditioner.

En annan sak som är väldigt märklig är att det i nämnda trosbekännelse står: ” Vi tro ock på den Helig Ande, en helig, allmännelig kyrka, de heligas samfund, syndernas förlåtelse…” Woah Nelly! Back up, rewind! ”En helig allmännelig kyrka?” WTF?! Där min vänner slutar det handla om tro och börjar det handla om politik, inte nog med att kyrkan (och därmed kyrkans män) är helig(a) den skall dessutom vara allmännelig? Jag skall alltså ställa mig upp och säga att jag tror på att Svenska kyrkan är den end sanna och den enda riktiga? Oh hell no. Och vaddå att kyrkan är helig? Gud (om h*n/det) finns är väl helig men att kyrkan som består av högst ordinära människor skulle vara helig, eller att byggnaden i sig skulle vara något annat än en samling sten och murbruk sorry, nu-uh.

För där ligger mitt problem med Svenska kyrkan, denna tro på sin egen helighet och fullkomlighet, denna benfasta övertygelse om att de inte behöver följa lagar och förordningar eftersom de handlar efter Guds ord. Gud i sig är en jättetrevlig företeelse, jag har en finfin relation till Gud, Svenska kyrkan däremot…not so much, eller någon annan kyrka heller för den delen. För i samma sekund som kyrkan hävdar att den är helig och fullkomlig raseras hela argumentet om att Jesus skulle vara mänsklig, Jesus felade ju, varför skulle svenska kyrkan vara bättre än Jesus? Och vad är kristendomen utan en felande Jesus?

Så vi skippar nog det där med att döpa barnen den dagen de väl kommer, kyrkligt bröllop går också tokbort. Jag trivs bra här i syndens näste.

Och jodå, en vacker dag kommer jag att fatta eld när jag passerar kyrktröskeln, om inte annat så för att prästen tänder eld på mig i ren frustration.


Annonser

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Simon said, on 03 maj 2009 at 12:34 f m

  Dop är en underlig företeelse. SysterYsters lille son som döptes ifjol hade redan i år nått tillräcklig mognad för att genomskåda spektaklet när andra systers dotter skulle döpas. Han stegade helt sonika in i kyrkan, pekade på Jesus på korset och utbrast: ”Apa!”, varpå han begav sig ut igen för att skända en grav..

  Han kommer att gå långt.

 2. msn00b said, on 03 maj 2009 at 9:54 f m

  HAHAHAHA

  ååååå lysande! Absolutely fantabulous 🙂

 3. karolina said, on 04 maj 2009 at 7:43 e m

  japp… jag tror att du brinner… just nu!

 4. msn00b said, on 04 maj 2009 at 9:38 e m

  För att jag är så het menar du? Eller har prästfan hunnit ikapp mig?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: