Ms. N00b

Att jag aldrig lär mig

Posted in Trams by msn00b on 22 april 2009

Jag ska verkligen inte läsa Aftonbladet, jag blir bara irriterad, det slår aldrig fel!

Idag är tydligen den stora snackisen huruvida det är viktigt att vara snygg/sexig när man är gravid. Naturligtvis kommer Svenne-Banan att svara nej på det för face it om Svenne-Banan skulle svara ärligt och klämma i med ett hurtfriskt ”det vore väl fördjävla trevligt om kvinnor ansträngde sig utseendemässigt jämt ” då skulle Svenne-Banan bli nedskjuten meddelst nackskott för så säger man inte i ”jämställda” Sverige. Jämställdheten i Sverige går nämligen ut på att alla helst skall vara så manliga som möjligt. Okvinnligt är det nya svart och det som är ”tjejigt” glittrande och rosa det är lite sämre och framförallt inte nödvändigt, fånigt och dumt rentav.

I Sverige fungerar nämligen jämställdheten som så att det är ok att vara ful, det är rentav lite fint att vara ful sålänge du inte är ful och rik för då är du per default ond. Därför uppfinner vi trevliga myter om att fula människor utvecklar lite mer personlighet än de som var snyggast i högstadiet, att det är det som är på insidan som räknas. Av någon anledning räknas också graviditet och amningstiden som en tid då det inte bara är ok att vara ful, man är direkt korkad om man anstränger sig för att vårda sitt yttre och inre överhuvudtaget. Alla underkläder under graviditeten måste vara fula för att vara ändamålsenliga för det har Malin Wollin sagt och då är det sant.

Självklart spelar ytan roll, däremot är det inte det viktigaste som finns. Det är inte ytan som göra att vår partner vill leva med oss år ut och år in. Det är inte din yta som gör att dina vänner ställer upp för dig och det är sannerligen inte din yta som avgör om du är en bra människa eller inte. Men jo, ditt förhållande kommer vara längre om du anstränger dig utseendemässigt för din partner i jämförelse med om du skiter fullkomligt i det. Att alltid se bra ut på jobbet är en fördel även efter att du bevisat vad du går för och hur du blir bemött av andra människor vid ett första intryck kommer att påverkas av bilden du projicerar av dig själv.

Herregud om det var insidan som räknades så hade vi inte behövt tjata oss blå i nyllet för att påpeka att så är fallet.

Så nej, det är inte viktigast i världen att du är snygg när du är gravid eller ammar och rent känslomässigt hamnar det djävligt långt ner på listan troligtvis beroende på att man som gravid eller nybliven förälder är fullt upptagen med att vara alldeles för trött och orolig för att kunna tänka särskilt mycket alls på något annat.

Men det är heller inte mer eller mindre viktigt än någon annan gång i livet och att ens hysterisera bakgrunden till den här artikeln som handlade om att det har startat ett företag som säljer sexiga underkläder för gravida och ammande kvinnor är helt djävla frontallobotomerat. För att inte tala om att det f o r t f a r a n d e efter alla år tas för givet att fina underkläder handlar om att vilja ge någon kåtslag, det får inte handla om att man själv vill känna sig fin.

Varför skall det göras till något fult att man vill köpa fina underkläder när man är gravid? Varför går det jante i att man skall köpa hudfärgade behåar i noppande 100% bomull bara för man ammar?  Har folk ens SETT en vanlig amningsbehå någon gång?

Varför i hela helvete skall folk moralisera över det riktiga i om en behå har spets på sig eller inte oavsett tidpunkt i bärarens liv?! Varför skall kvinnor ”skyddas” från att behöva vara sexiga istället för att det får lov att vara ok att göra individuella val, vari består den ”jämställdheten”?

Där mina vänner kan vi börja prata om hora och madonna syndrom, där kan vi börja prata om ojämlikhet mellan könen och DÄR i ”omtänksamheten” gömmer sig de förlegade kristna värderingarna om att sex är till för fortplantning och kvinnors kroppar är till för att behaga mannen.


Moraliskt Riktig enligt Aftonbladet

Moraliskt Riktig enligt Aftonbladet

Moraliskt Fel enligt Aftonbladet

Moraliskt Fel enligt Aftonbladet

Annonser

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ninde said, on 23 april 2009 at 9:56 f m

  Som vanligt håller jag med dig i de här frågorna. Sen är det ju lite lustigt att det oftast är tjejer som ska anpassa sig till nuvarande p.k norm, genom att klä sig och bete sig ”rätt”. Ända sedan jag var liten har jag varit den där tjejen som älskat rött o rosa, prinsessklänningar och Barbiedockor. Samtidigt som jag älskade att klättra i träd och cykla ikapp med grannkillen. Aldrig förstått varför det promt skulle vara någon motsättning i det…

  Och som du säger,man har helt klart bättre utgångsläge att bli lyssnad på om man ser bra ut när man säger det än om man ser ut som sju svåra år. Det är den bistra sanningen..

 2. msn00b said, on 23 april 2009 at 10:52 f m

  Och jag håller med dig, för det är verkligen inte en motsättning!

  Det är så skruvat att det är så ok att tycka saker om hur vi ser ut på ett helt annat sätt än vad det är ok att tycka saker om hur män ser ut. Det skrivs liksom inte spaltmeter om hur extremt korkat det vore av män att ha på sig kostym när de är nyblivna fäder, eller att de borde byta ut nystrukna skjortor mot noppiga tröjor i trikå. Och gud nåde dem om de har tajta boxers, nu är ni pappor ni kan unna er att vara fula nu, så på Y-frontarna det är mer praktiskt när man är småbarnsförälder och så är det ju så skööönt att slippa bry sig för en gångs skull.

  Det hade ju låtit helt efterblivet.

 3. Ninde said, on 23 april 2009 at 2:26 e m

  Ja, förtusan, på med y-fronten! Det minsta man begära är väl att de äter upp sig till skendräktighetsmage och klär sig lite halvsunkigt i solidaritet med sin gravida kvinna, he he..

 4. msn00b said, on 23 april 2009 at 3:38 e m

  Mja, det var väl inte riktigt så jag menade däremot tycker jag att det är konstigt att kvinnors utseende alltid skall stå i fokus oavsett om det handlar om att vara för snygg eller för ful. Roligast av allt är dessutom att det alltid är kvinnor som skall ha åsikter om hur andra kvinnor ser ut, det är jävligt sällan jag hör killar kommentera att en kvinna är ”fel” klädd.

 5. Ninde said, on 24 april 2009 at 11:13 f m

  Ha ha jo förstod hur du menade. Kunde inte låta bli att blomma ut i lite ironi där också. Blir så när jag läser dumma artiklar i Aftonblaskan. Soree..;)

 6. msn00b said, on 24 april 2009 at 11:43 f m

  hehe lugnt 🙂 Misstänkte att du nog var ironisk när jag väl hade skrivit, var så himla trött igår så jag tolkade det lite väl bokstavligt, f’låt 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: